Teātra izrādes “Patakoļako un teātra visums’’ apmeklējums

           Ar „Latvijas skolas somas” projekta finansiālu atbalstu Ēdoles pamatskolas sākumskolas skolēni 7. februārī apmeklēja Liepājas teātrī izrādi “Patakoļako un teātra visums’’.

          Patakoļako ir Liepājas teātra Puteklīte, kura dodas negaidītu pavērsienu pilnā un pat nedaudz mežonīgā piedzīvojumā, lai atklātu sev un citiem, kas ir viņas pašas īstā sūtība un aicinājums. Puteklītes labākais draugs Skrūviņš viņu šajā ceļā pavadīs, Melnā Bilde centīsies Puteklīti apturēt no pārgalvībām. Labi, ka Puteklīte tik viegli nepadodas nebūšanu priekšā un neatlaidīgi turas pie pārliecības, ka viņai ir kāds īpašs iemesls būt šeit un virpuļot starp mums!

         Izrāde skolēniem ļoti patikusi. Bērniem patika skatuves efekti: pēkšņa tumsa, pēkšņa gaisma, vēja attēlošana. Izbrīnu skatītājiem izraisīja dekorācijas. Krēsli bija piesieti un brauca uz augšu un leju.

        Aizraujoši skaistas bija visas dziesmas muzikālajā izrādē. Izrādes iespaidā skolēni vizuālās mākslas stundās radoši atveidoja izrādes galvenos tēlus. Ar zīmējumiem bija iespēja iepazīties arī citu klašu skolēniem.

Latvijas skolas somas projekta koordinatore skolā L. Mateviča.