Meža ABC 2023

12. un 13. maijā Kuldīgas novada Padures pagasta “Struņķukrogā” norisinājās meža īpašnieku biedrības “Meža konsultants” sadarbībā ar vairāk nekā 100 uzņēmumiem un organizācijām rīkotais lielākais izglītojošais meža nozares pasākums Latvijā Meža ABC.

“Meža ABC” šogad notiek jau 10. reizi un gadu gaitā kļuvis par nozīmīgāko meža izziņas pasākumu, kas parāda Latvijas meža nozares lielo bagātību, nozīmi un attīstību. Vairāk nekā 100 meža nozares uzņēmumi, kā arī organizācijas interesantā un atraktīvā veidā rādīs un stāstīs par visu, kas notiek mežā. Pasākumā īpaši padomāts par daudzām interesantām aktivitātēm bērniem un jauniešiem – apmeklējot vairāk nekā 50 meža pieturas, piemēram, Kukaiņi-smukaiņi, Meža matemātika, Jauna māja pūcei, Pastaiga pa koku galotnēm, Meža atjaunošana, Meža kopšana, Mežizstrāde, Medības, Silta, jauka istabiņa, Koks šodien, rīt, parīt un citas, skolēni, ģimenes caur aktīvu darbību, atbildot uz jautājumiem un pildot praktiskus uzdevumus, varēs iepazīties ar visu meža audzēšanas ciklu un dažādiem procesiem dabā.

Pasākums bija ļoti apmeklēts un tajā piedalījās skolēni ne tikai no Kurzemes bet arī citiem novadiem.  No Ēdoles pamatskolas piedalījās 1. – 9. klase. Skolēni ar pasākumu bija ļoti apmierināti, uzzināja un redzēja daudz ko jaunu saistībā ar mežu un patiešām izbaudīja silto un saulaino dienu ārpus skolas kopā ar saviem klases biedriem.