5.klases pārgājiens uz Īvandi

 

       Vispirms mūs skolas autobuss aizveda līdz Īvandes baznīcai, no kurienes arī sākas mūsu pārgājiens. Sākām ar Īvandes baznīcas apkārtnes apskati, lai pēc tam dotos uz Īvandes ūdens dzirnavām. Dzirnavas ir vienas no vecākajām Latvijā, kuras vēl darbojas. Tās ir celtas 1842. gadā. Dzirnavās mūs sagaidīja pats dzirnavnieks, un mēs varējām ieskatīties visos kaktos un nostūros, kā arī mēs varējām palaist dzirnavas, atverot slūžas.  Mums palaimējās arī ar to, ka šajā dienā kāds zemnieks bija ieradies malt graudus, un šī bija viena no retajām reizēm, kad dzirnavas tika iedarbinātas.

Pēc tam mēs devāmies uz Priežu mājām, kur mūs laipni sagaidīja pats biškopis Dainis Veinbergs ar kundzi Ināru, kuri ne tikai pastāstīja par bišu dzīvi, medus iegūšanu, bet ļāva mums arī izbaudīt bišu gultu. Gribat zināt, kas tas ir? Ejiet un noskaidrojiet! Pēc tam saimnieks mūs aicināja istabā, kur cienājamies ar medu, pašceptu siltu maizi un piparmētru tēju.  Kad bijām mazliet sasildījušies, saimniece bija sagatavojusi konkursu par tējām.  Uzvarētājs- Alise, saņēma balvā medu. Paldies saimniekiem par laipno uzņemšanu!

     Tālāk sekoja mājupceļš. Pa ceļam savācām 2 x 35 litri atkritumu un veicām kopīgos uzdevumus. Secinājām, ka arī mūsu somās ir diezgan daudz lietu, kas nonāk atkritumos un nav atkārtoti izmantojamas- klasei kopā tādas bija 111 vienības- pudeles un citi iepakojumi. Mājupceļš bija diezgan grūts, jo apmaldījāmies, un lietus mūs samērcēja pavisam slapjus!

 

   Skolā ieradāmies pēdējie, bet tāpēc ne mazāk priecīgi. Lai gan lietaina, tā tomēr bija piedzīvojumiem bagāta diena!

5. klase skolēni