Karjeras nedēļa 2023

Moto: “Tavs prasmju portfelis”.

    No 16. līdz 20. oktobrim, Karjeras nedēļas ietvaros, skolēniem bija iespēja piedalīties dažādos skolas pasākumos.

    Pasākumu galvenais mērķis bija rast iespēju iesaistīties dažādās aktivitātēs un atklāt karjerai un dzīvei noderīgas prasmes.

    16.10. skolā viesojās sertificēts glābējs, peldēšanas treneris, ugunsdzēsējs-glābējs Mareks Veiss, kurš skolēniem ne tikai stāstīja un demonstrēja par drošību pie ūdens, bet arī dalījās pieredzē par dažādām prasmēm, kuras nepieciešamas iepriekš minētajās profesijās.

    Nodarbība notika projekta 9.2.4.2/16/I/095 “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumu pieejamības uzlabošana Kuldīgas novada iedzīvotājiem”.

     17.10. radošās darbnīcas “Mans prasmju portfelis” ietvaros skolēniem bija iespēja tikties ar Kuldīgas slimnīcas galveno ārstu Dr. Edgaru Siliņu. Nodarbībā “Pirmā palīdzība” skolēni uzzināja par to, kā rīkoties pie apdegumiem, nobrāzumiem, ja asiņo deguns, kā pareizi izsaukt NMPD u.c.

    Nodarbībā “Metāls pret koku” pedagoga Aigara Blūma vadībā skolēni pilnveidoja prasmi sadarboties komandā, attīstīja telpisko domāšanu un matemātikas zināšanu pielietošanu praktiskajā dzīvē.

“Garšīgajā darbnīcā” konditores Līgas Tīrmanes vadībā skolēni pārrunāja, kā pagatavot veselīgus našķus, izmantojot dažādas sēkliņas un citas sastāvdaļas, kā arī praktiski gatavoja gardus kēksiņus.

    Mākslas darbnīcā”  ar pedagoģi Dainu Jercumu skolēni attīstīja radošo domāšanu, zīmējot profesiju simbolizējošus priekšmetus.

    Nodarbību “Rīcība ekstremālā situācijā” vadīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Kuldīgas daļas komandieris kapteinis Edgars Bružāns un Alsungas posteņa komandieris leitnants Alvis Siliņš. Nodarbībā bija iespēja uzvilkt ekipējumu, ātri iztīt ugunsdzēšanas šļūteni un to ātri atkal satīt, kā arī aplūkot dažādas palīgierīces, kas nepieciešamas glābšanas darbos.

    18.10. nodarbībā “Glītrakstīšana” kopā ar pedagoģi Sandru Ivanovsku tika aplūkotas dažādas profesijas, kas pēta rokrakstus, piemēram, grafologs. Akcentēta prasme koncentrēties un glīti rakstīt.

    Alises Jaunbrūnas nodarbībā “Ātrruna” varēja izmēģināt ātri izrunāt dažādus tekstus un sarīmēt skaitāmpantus.

    Nodarbībā “Tilpums” pie pedagoģes Ingas Liberģes tika aprēķināts tilpums dažādām figūrām, lai uzzinātu, cik konfektes vai vafeles ir nepieciešamas, lai piepildītu un nokomplektētu dažādu formu paciņas sūtīšanai.

    Savukārt, pie pedagoģes Marijanas Kondratjevas nodarbībā “Profesijas IT nozarē” bija iespēja skatīties dažādus video par profesijām IT nozarē un citās nozarēs, atbilstoši vecumposma interesēm.

    Karjeras nedēļu paspilgtināja skolēnu veidotās smilšu saktas, kuras tapa projekta “Latvijas skolas soma” nodarbībā “Glezniecība tradicionāli un netradicionāli”. Nodarbības vadītājas iepazīstināja ar dažādu mākslinieku darbiem tradicionālajā glezniecībā un aicināja veidot savu saktu netradicionālā veidā.

Sagatavoja pedagogs karjeras konsultants Liene Pļaviņa