Sniega diena

            Tas notika 1.februārī . Tā bija ļoti interesanta pēcpusdiena. Šajā  Sniega dienā piedalījās skolēni 1.-5. klasei un divas meitenes no 6. klases. Šajā pēcpusdienas jautrībā varēja piedalīties katrs, kurš  gribēja labi pavadīt laiku. Mūs visus sadalīja septiņās komandās, līdz ar to bija septiņas pieturas. Katrā bija kāds uzdevums, un šī uzdevuma izpildes laiks bija 15 minūtes. Vienā pieturā uzdevums bija visai komandai uzcelt sniegavīru vai ko citu.

Kalnā pie gulbīša tad sāka slieties daudzi sniega veidojumi, lielāki un mazāki.Citā pieturā bija jāšļūc uz ātrumu ar maisiņiem no kalna.

           Nākošajā pieturā bija jākrāso uz sniega zīmējums saistībā ar vasaru. Tas bija ļoti interesanti un lika sajusties neparasti: vasara-ziemā!

          Vēl bija jātaisa sniega tunelis, kur visai komandai bija jāizlien cauri. Skolotāja mērīja, cik garu tuneli komanda bija izveidojusi. Kādā citā pieturā, starp saliktiem konusiem, bija ar hokeja nūju līklocī ripa jāizved cauri. Interesanta bija pietura, kur bija jāmet katram komandas dalībniekam pa slidkalniņa sienu, uz kura bija uzzīmēts mērķis ar punktiem. Tad pēdējā pieturā spēlējām tautas bumbu rāpojot, nevis stāvot kājās, ja kādu izsita, tad viņš pārgāja pretinieku pusē. Mums kā tautas bumbas cienītājiem tas likās ļoti interesanti.

        Man personīgi vislabāk patika tautas bumbas pietura un pietura vasara -ziemā 🙂 t.i. zīmēšana sniegā. Pēc tam vēl ilgi visi bērni, kuri piedalījās šajā dienā, runāja, ka viss patika un nenožēlojuši, ka iesaistījušies. Man likās, ka Sniega  diena tika “nozagta” no laika apstākļiem, jo vēlāk lija lietus, un pašā pēcpusdienā sniegs jau bija gandrīz viss nokusis. Tad radās tāda gandarījuma sajūta, ka Sniega dienas veidotājiem un dalībniekiem viss izdevies. Gribētu, kaut nākotnē vēl būtu kādas interesantas pēcpusdienas, saistībā ar dabu un tās norisēm.

        Šī pēcpusdiena bija lieliska!

 

     5.klases skolniece Elza Ēķe