Pasaules pārtikas diena Ēdoles pamatskolā

17.oktobrī  mūsu skolā notika pasākums atzīmējot Pasaules Pārtikas dienu, tādejādi oficiāli tika atklāta šī gada Eko tēma “Pārtika”. Katrai klasei bija jāveic vides novērtējums kādā no apakštēmām.

4. klase iepazīstināja visus ar tām dabas veltēm, kuras atrodamas mūsu mežos un kas papildina mūsu ēdienkarti. 5. klase strādāja pie tēmas “Transports”. Jāuzteic piektās klases veikums, jo, ne tikai prezentācija bija gana interesanta un sniedza izsmeļošu ieskatu rezultātos, bet klase jau bija praktiski pastrādājusi, salabojot gājēju ceļu no autobusu pieturas līdz skolai. 6. klase ikvienam uzskatāmi demonstrēja mūsu skolas labās lietas un veicamos darbus tēmā “Atkritumi.’’ 7. klase atklāja jau paveikto un vēl veicamo divās tēmās “Ūdens” un “Elektrība”, bet astotie runāja par bioloģisko daudzveidību. 9. klasei tika tēmas “Skolas vide un apkārtne” un “Vide un veselīgs dzīvesveids.” 1.-3. klašu skolēni veica divus pētījumus. Pirmais bija  par to, kas notiek uz viņu pusdienu šķīvjiem, cik daudz pārtika netiek apēsta. Otrais pētījums bija – noskaidrot, kādas ogas, augļi un dārzeņi aug mazdārziņos. Dažādība bija liela, katra vēlmēm un garšas kārpiņām.

Šo dienu papildināja arī tikšanās ar uztura speciālisti, Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma metodiķi Katrīnu Spulenieci- Aišpuri, kura kopā ar audzēkni Luīzi Neimani, iepazīstināja klātesošos ar veselīga uztura principiem.

Tagad darbs Eko padomei, lai apkopotu paveikto un apstiprinātu darba plānu.