Šī gada 8.novembrī Ēdoles sākumskolas 1.-4.klašu skolēni sadarbībā ar Skolas somas projektu devās uz Aizputes novadpētniecības muzeju, kurā bija iespēja uzzināt kādi bija senie ēšanas paradumi un ēdienu sagatavošanas veidi, kādi bija svētku, kādi – ikdienas ēdieni.
Skolēni praktiskajā darbībā apguva maizes mīcīšanu, iepazina kā mīklu raudzē un cep, tāpat bija iespēja apskatīt senos traukus un dažādus miltu veidus. Tika izzinātas arī maizes ierauga saglabāšanas vērtības. Visaktīvāk skolēni piedalījās kliņģeru slīcināšanā, jo tā bija līdz šim nebijusi pieredze. Vēlāk pašu gatavotie kliņģeri tika baudīti kopā ar zāļu tēju. Skolēniem bija iespēja veidot draudzības aproci, kuru pēc tam atdeva draudziņam vai arī tā ceļoja mājās pie kāda ģimenes locekļa.