Karjeras nedēļa

  No 14. līdz 18. oktobrim visā Latvijā norisinājās Karjeras nedēļa.

Tēma: Nākotnes profesijas.

Sauklis: Ielogojies nākotnē.

     Kuldīgas novadā jau 26. septembrī norisinājās pasākums Karjeras nedēļas zīmē “Uzņēmēju diena” – iepazīsti Kuldīgas novada uzņēmumus. Arī Ēdoles pamatskolas 8. klases skolēni devās uz dažādiem uzņēmumiem un iestādēm, izzinot tur strādājošo profesiju daudzveidību un uzņēmējdarbības pamatprincipus.

      14.oktobrī 8. klases skolēni devās pie citu klašu skolēniem, lai informētu par uzņēmumu daudzveidību Kuldīgas novadā.

    Tematiskajās klases stundās notika sarunas un diskusijas par tēmu “Nākotnes profesijas”.

  Starpbrīžos skolēni varēja vērot dažādas izglītojošas īsfilmiņas, kuras vēstīja par nākotnē pieprasītām profesijām un tajās nepieciešamajām prasmēm.

https://www.facebook.com/TavaiKarjerai/

https://www.youtube.com/channel/UCQWZKfu8v5P77wj91QMUGZw

    15. oktobrī 7. un 9. klases skolēniem bija tikšanās ar pedagogu karjeras konsultantu. Tikšanās laikā skolēni saņēma informāciju par aktualitātēm projektā Nr.8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” un atbalsta pasākumiem, kā arī, kur iegūt nepieciešamo informāciju par darba tirgus prognozēm un nākotnes plānošanas iespējām.

      Pēcpusdienā 7.- 9. klašu skolēniem bija iespēja tikties ar Ēdoles pamatskolas absolventi Sonoru Skosu, kura kopā ar savu domubiedru grupu pastāstīja par jauniešu aktivitātēm un iespējām Kuldīgas novadā.

   18. oktobrī 7.- 9. klases skolēni viesojās uzņēmumā SIA “Pilskrogs”.

    Skolēni, karjeras attīstības atbalsta pasākuma “Profesijas ēdināšanas uzņēmumā” ietvaros uzzināja par ēdināšanas uzņēmumā nepieciešamo profesiju daudzveidību, ikdienas darba specifiku un uzņēmējdarbības īpatnībām lauku reģionā.

 Savukārt pēcpusdienā, 5. – 9. klašu skolēni piedalījās karjeras attīstības atbalsta pasākumā “Profesiju daudzveidība komunikācijas un mediju nozarē”.

    Skolēni prezentēja savu veikumu, kura ietvaros iejutās žurnālista, kritiķa, operatora, mārketinga speciālista u.c. ar kultūras pasākuma mārketingu saistītās profesijās. Prezentācijas vēroja jomas profesionāļi no Skrundas TV. Skrundas TV simpātiju balvu ieguva 5. klases skolnieks Kristiāns Kalanda. Pasākumi notika projekta Nr. 8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros.

Sagatavoja: pedagogs karjeras konsultants Liene Pļaviņa