Seminārs “Stereotipi un realitāte – karjeras iespējas būvniecības nozarē”

   

      31.oktobrī Kuldīgas Jauniešu mājā notika VIAA organizētais seminārs “Stereotipi un realitāte karjeras iespējas būvniecības nozarē”.

     Pasākuma mērķis bija: iepazīstināt izglītības iestāžu pedagogus un karjeras konsultantus, dažādu priekšmetu skolotājus un skolēnus ar būvniecības nozari, tās profesijām, mazinot stereotipus par tām, un nozares attīstības perspektīvām.

    Seminārā uzstājās Latvijas Būvniecības nozares arodbiedrības jauniešu padomes PILONS pārstāves, Saldus tehnikuma pārstāvji, SIA “GRIF” pārstāvis un SIA PROFLINE pārstāvis.

    Arī mūsu skolā, katru gadu skolēni izrāda interesi par būvniecības nozari.

    Šogad būvniecības semināru apmeklēja 8. klases skolēns Mierdars Ragže, kurš atzina, ka bija interesanti uzzināt par izglītības iespējām Saldus tehnikumā un daudzveidīgo mācību programmu piedāvājumu. Tehnikuma pārstāvji bija sagatavojuši arī dažādus uzdevumus jauniešiem. “Viens no interesantākajiem uzdevumiem,” stāsta Mierdars, “bija dažādu būvmateriālu atpazīšana.” Skolēns izpildīja visus uzdevumus un teica, ka seminārs ir bijis interesants, uzzinājis vērtīgu un lietderīgu informāciju par būvniecības nozari, un tas tikai nostiprinājis viņa pārliecību, ka vēlas apgūt mūrnieka profesiju.

    Attēlā redzams, kā Mierdars piedalās respiratora testēšanā kopā ar SIA “GRIF” pārstāvi.

Sagatavoja: pedagogs karjeras konsultants Liene Pļaviņa