Karjeras izglītības radošās darbnīcas “Dari ar mani, dari labāk par mani!”

     16. oktobrī Ēdoles pamatskolas 1. – 9. klases skolēniem bija iespēja iepazīt 7 dažādas profesijas un izmēģināt savas prasmes un zināšanas, darbojoties kopā ar profesionāļiem.
    “Skaistuma darbnīcā” uzzināja par skaistumkopšanas speciālistu darba specifiku, un skolēni gatavoja skrubīti. Par Skaistuma darbnīcu rūpējās PIKC Kuldīgas TT tehnikuma komanda Aijas Rutules vadībā – Gerda Bebriša, Argita Šteinberga, Marta Gudermane, Kristīne Āboliņa, Sindija Bergmane.
    “Mākslas darbnīcā” tapa kartiņas mākslinieces Nataļjas Štefaņukas vadībā.

   “Aušanas darbnīcā”, Kristīnes Brūkles vadībā, spilgti rudenīgos dzijas pavedienus ieauda krāšņā audeklā.

   Par mežziņa profesijai nepieciešamajām zināšanām un prasmēm “Meža darbnīcā” stāstīja Juris Šteinbergs.
   “Drošības darbnīcā” Kuldīgas policijas pārstāvji Sandis Būdenieks un Vita Maslobojeva stāstīja ne tikai par to, kā kļūt par policistu, bet atgādināja arī par ikviena cilvēka pienākumiem un tiesībām, velosipēdistu noteikumiem, sīko huligānismu un atbildību.
   “Zīmju darbnīcā” Aigara Blūma vadībā skolēni ar lielu aizrautību darināja latvju zīmes.


Savukārt “Garšīgajā darbnīcā” skolēni uzzināja ne tikai par konditora profesiju, bet arī izmēģināja pagatavot saldos groziņus. Arī šajā darbnīcā čakli rosījās ciemiņi no PIKC Kuldīgas TT tehnikuma skolotājas Anitas Bērziņas vadībā – Rebeka Pētersone, Džeina Blumberga, Krista Valdmane, Aivis Vilks.

Skolotāja Liene Kaminska