Rudens pārgājiens uz Baltijas jūras stāvkrastu “Tīrākai jūrai”

Kad pirmais skolas zvans bija noskanējis, vecie draugi satikti un jaunie iepazīti, 4. septembrī viss skolas kolektīvs devās pārgājienā gar stāvkrastu Jūrkalnē. Pārgājiena mērķis bija ne tikai izbaudīt atkalredzēšanās prieku, bet arī satīrīt jūrmalu vairāku kilometru garumā.

Laiks pirmdienas rītā nespēja iebiedēt gājējus un deviņos no rīta pasākums varēja sākties. Skolas autobusi mūs visus aizveda līdz Jūrkalnei, kur tālāk, jau no vietas, kuru katra klase bija izvēlējusies, sākās pārgājiens gar jūru. Bruņojušās ar lietussargiem, lietusmēteļiem, atkritumu maisiem un lielu apņēmību, klases nogāja apmēram 4-6 kilometrus. Ceļā gadījās šādi tādi šķēršļi- Rīvas upe, kas izrādījās nepārvarama 7. klasei, bet devītie un astotie lika lietā pieredzi un attapību, lai to šķērsotu; Jēkaba neplānotā pelde visai dzestrajā jūras ūdenī, distances garums, kas prasīja vairāk izturības un pacietības nekā bija plānots. Tāpēc liels bija prieks ieraugot kāpnes, kas mūs uzveda stāvkrastā, lai Jūrkalnes Ugunspļavās satiktos ar pārējiem, baudītu izcilo zupu un ceptu ugunskurā desiņas.

Rezumējot šo dienu, ir gandarījums par to, ka savienojām patīkamo ar lietderīgo, un pārgājiena laikā savācām apmēram 9 maisus atkritumu, ka skolēni ir pavadījuši lielisku dienu jūras krastā, jo drēgnās vasaras dēļ kāds līdz jūrai vēl nebija paspējis aizbraukt. No skolēnu savāktajiem dabas materiāliem jūrmalā skolā bija izveidota izstāde.

Paldies skolotājiem par atbalstu, skolas tehniskajiem darbiniekiem Lolitai, Skaidrītei un Sergejam par garšīgo zupu un desiņām, kā arī autobusu šoferīšiem, ka viņi mūs laipni nogādāja līdz Jūrkalnei un mājās.

Pasākuma organizētāja un vadītāja Ilze Bloka